Un bărbat care a provocat un scandal monstru într-un club din Câmpulung Moldovenesc, unde a înjunghiat un agent de pază, și-a aflat pedeapsa pe care o are de executat. Vasile Lucan a fost găsit vinovat de magistrații de la Tribunalul Suceava pentru trei infracțiuni și a fost condamnat după cum urmează: 8 ani pentru tentativă de omor, 6 luni pentru distrugere, 6 luni pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și 1 an pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. În final, Vasile Lucan va avea de executat 8 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție. Soluția pronunțată marți nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

 Avertizat în două rânduri pentru “derapaje”, a devenit brusc deosebit de violent

Vasile Lucan este cunoscut cu antecedente penale şi era eliberat din penitenciar din data de 27 martie 2019.

Pe 6 decembrie 2019, individul, alături de prietena sa şi alţi amici, a consumat alcool la un bar, apoi, la miezul nopţii, au mers toţi într-un club din Câmpulung Moldovenesc.

Comportamentul individului a lăsat de dorit în club, acesta fiind agitat, vorbind tare şi lovind de mai multe ori cu pumnul în masă, ceea ce a atras atenţia unui agent de pază, aflat în timpul liber, care i-a solicitat să se liniştească. Aparent, discuţia nu a degenerat, iar atacatorul de mai târziu a promis că nu va mai deranja pe nimeni.  

Ceva mai târziu, la ora 1.00 din noapte, administratorul localului a sesizat că acelaşi individ a mers la baie, cu două tinere, unde fuma. Din nou, agentul aflat în timpul liber, împreună cu un martor, a intervenit, cerându-i individului să iasă afară dacă vrea să fumeze.

Discuţiile au degenerat, iar atacatorul a scos un cuţit pe care îl avea în mânecă.  Acesta l-a atacat pe agentul de pază, de aici lucrurile luând o turnură deosebit de gravă.

„În momentul în care a observat în faţa sa persoana vătămată, inculpatul l-a bruscat şi a încercat să îl lovească de mai multe ori cu mâna înarmată cu acel cuţit, reuşind să provoace plăgi tăiate victimei în zona facială, precum şi o înţepătură în zona toracică.

Martorul a intervenit între cei doi, dar cu toate acestea inculpatul a continuat atacul asupra persoanei vătămate pe lângă corpul martorului, reuşind şi în acest mod să provoace leziuni faciale victimei.

Din probatoriul administrat a reieşit că în grupul sanitar a ajuns şi un alt martor care a intervenit şi a reuşit să îl dezarmeze pe inculpat, după care inculpatul şi-a recuperat cuţitul şi a fugit din grupul sanitar în sala propriu-zisă a clubului.

Inculpatul s-a urcat pe mesele din local, s-a înarmat cu o sticlă goală, comportându-se într-un mod agresiv şi violent, fapt de natură a-i determina pe ceilalţi clienţi ai localului să se teamă pentru integritatea lor corporală şi totodată să părăsească incinta, de teamă să nu fie agresaţi. În momentul în care persoana vătămată a ieşit din toaletă şi a revenit în local, agresorul a observat-o şi a aruncat asupra acesteia cu sticla respectivă – persoana vizată s-a ferit, astfel că instrumentul vulnerant a spart una dintre ferestrele localului”, au descris faptele procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

Tăieturi profunde, care i-au pus viaţa în pericol

Agresiunea a fost gravă. Medicul legist a constatat existenţa unei plăgi tăiate profund în regiunea mandibulară stânga şi în regiunea cervicală stânga, care s-a oprit la 1,5 centimetri de pachetul vascular nervos central. O altă tăietură profundă a fost la nivelul hemitoracelui drept, regiunea pectorală. Leziunile necesită, au apreciat medicii, 23-24 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorul criminalist a stabilit că prin modul de acţiune, atacatorul a avut intenţii criminale, fapta fiind încadrată la tentativă de omor.