Șoferul unui autoturism care a acroșat cu mașina un bărbat ce circula pe marginea drumului, după care a plecat de la locul accidentului, este acum cercetat în cadrul unui dosar penal.

Accidentul s-a produs în cursul serii de miercuri, polițiștii constatând că în jurul orei 22.00, în timp ce se deplsa pe acostamentul unui drum comunal din comuna Dolheşti, un bărbat de 32 de ani din comuna Forăşti a fost acroşat de un autoturism, după care conducătorul auto a părăsit locul faptei. În urma impactului, pietonul a fost rănit ușor, însă a refuzat să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Victima de 32 de ani a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au demarat căutările și în jurul orei 22.15 autoturismul implicat în accident a fost identificat pe drumul județean DJ 208, la volan aflându-se un bărbat de 27 de ani din comuna Dolhești. Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării făcute la ora 23.02 a fost negativ,  el fiind condus apoi la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări efectuate la locul impactului, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto de 27 de ani, care a circulat pe sensul opus de mers și care a părăsit apoi locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de    „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.