Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat că se află în discuții foarte avansate cu o companie aeriană care ar putea să deschidă zboruri de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava spre Spania. Gheorghe Flutur a spus că o altă surpriză este și posibilitatea ca o altă companie aeriană să înceapă să opereze zboruri pe ruta Suceava – București și retur. El a arătat că în momentul de față de pe Aeroportul Sucevean sunt zboruri către nu mai puțin de 15 destinații din țară și din străinătate. „Vreau să spun că a fost o perioadă grea în pandemie, dar luna august a fost surprinzător de bună pentru Suceava, pentru Aeroportul <Ștefan cel Mare>. Suntem pe locul cinci în ţară ca număr de pasageri”, a mai precizat șeful administrației județene.

El a adăugat că în luna august, aeroportul sucevean a înregistrat peste 35.000 de pasageri. „Practic aeroportul şi-a revenit şi şi-a reluat aceste circuite internaţionale şi interne. Iar în ultimul timp aeroportul s-a dezvoltat foarte mult”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că numai în ultimii patru ani numărul de pasageri de la Suceava a crescut de peste 10 ori. Astfel, Flutur a declarat că dacă în 2016 au fost înregistrați aproximativ 40.000 de pasageri anual, în 2019 s-a ajuns la cifra de 430.000 de pasageri.

„Pandemia de coronavirus a afectat zborurile din toată lumea, din România și ne-a afectat şi pe noi. Motiv pentru care am depus o solicitare la Comisia Europeană pentru acordarea unui ajutor pentru Aeroportul <Ştefan cel Mare> de la Suceava, având în vedere pierderile”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că la aeroport vor fi continuate investițiile pentru dezvoltare.