Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că noul terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare” începe să prindă contur și este aproape de finalizare. Gheorghe Flutur a spus că noul terminal va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor pe aeroportul sucevean. Flutur a precizat că noul terminal este o investiție finanțată de Consiliul Județean, de aproximativ 3,3 milioane de euro. El a arătat că suprafața construită a noii aerogări va fi de circa 1.400 de metri pătrați. „Care este noutatea? Avem pentru plecări externe un spațiu de 365 de metri pătrați, noutate în terminalul nou. Sunt condiții civilizate, pentru că noi pregătim extinderea numărului de curse și de destinații. Avem, de asemenea, circa 1.000 de metri pătrați la sosiri internaționale. Se intră pe la parter, cu lifturi speciale sau pe scări, se urcă la etaj, de unde se iau în mod civilizat bagajele, avem un spațiu de triaj al bagajelor și apoi o sală mare de sosiri. Acolo se vor face și verificările documentelor de identitate ale pasagerilor”, a explicat Gheorghe Flutur. El a spus că mai este puțin timp până la finalizarea noului terminal. Președintele CJ Suceava a declarat că după darea în funcțiune a terminalului nou, aeroportul Suceava va putea procesa circa 300 de pasageri pe oră. „Practic dublăm capacitatea aeroportului de la Suceava în ceea ce înseamnă procesarea documentelor de transport”, a subliniat Flutur. El a arătat că ambele terminale ale aeroportului vor avea o capacitate de aproximativ 650.000 de pasageri pe an.

 

Flutur: ”Noul terminal este o investiție care face un pas spre confort și civilizație pentru cei care zboară de pe aeroportul sucevean”

 

Șeful administrației județene a spus că este extrem de important faptul că se extinde zona pentru sosiri internaționale, având în vedere faptul că sunt multe zboruri care ajung la Suceava la ore apropiate. „Și atunci prioritar a fost descongestionarea și scurtarea timpilor de așteptare și a formalităților pentru pasageri. O noutate, pe care vreau să o mai subliniez, este pentru plecări interne. Modernizăm, extindem un spațiu de 108 metri pătrați de la parterul aerogării vechi și în felul acesta crește și capacitatea zonei pentru plecări interne. Sosirile interne rămân unde au fost și până acum. Iar zona terminalului vechi va fi tot o zonă de plecări internaționale. Practic aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava se extinde cu zone amenajate pentru plecări și sosiri internaționale mai numeroase. Ne pregătim astfel pentru deschiderea spre lume în mod și mai puternic a aeroportului de la Suceava” a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că noul terminal este o investiție curajoasă care practic face un pas uriaș spre confort și civilizație pentru cei care doresc să zboare de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava. Șeful administrației județene a mai spus că investițiile pentru dezvoltarea aeroportului vor continua, el făcând referire la extinderea parcărilor și la amenajarea a două noi drumuri de acces, unul dintre Burdujeni spre Parcul Industrial Bucovina și unul dinspre Dumbrăveni.