Frumoasa tradiție de sărbătorire a „Cuplurilor de aur” din municipiul reședință de județ, eveniment care aduce multă bucurie în inimile “mirilor” și ale familiilor acestora, a  continuat și anul acesta, dar în condiții speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

Tocmai de aceea, duminică după-amiază, într-o superbă zi de toamnă, cuplurile din Suceava care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimele trei luni au fost invitate la zona de agrement Tătărași, festivitățile fiind organizate în aer liber, cu distanțare fizică între participanți și chiar și cu mască de protecție.

“Am sărbătorit încă douăzeci și două de cupluri de aur. În total avem sărbătorite 1.522 de cupluri în ultimii 15 ani. Cu toții merită din plin stima și considerația municipalității! Sunt oameni care au tot respectul nostru, al comunității, care s-au sacrificat pentru orașul nostru și au un deosebit spirit civic. Ei sunt mereu aproape de primărie, sunt primii la plata taxelor și impozitelor, iar organizarea acestui eveniment este un mic semn de recunoștință pentru cei care au construit orașul așa cum este el astăzi. Le doresc multă sănătate, în primul rând, să se bucure de familiile lor, de copii și de nepoți! La mulți ani!” a spus primarul Ion Lungu, care a inițiat această tradiție, continuată fără întrerupere, din 2005.

Edilul sucevean le-a oferit „Cuplurilor de aur”, din partea municipalității, câte un buchet de flori, diplome de fidelitate și un premiu bănesc (indemnizație în valoare de 400 de lei).

La final, participanții au ciocnit câte un pahar de şampanie împreună cu primarul Ion Lungu, unii solicitând să facă poze cu el, pentru a le păstra ca amintire de la moment unic – o dată în viață fiind mire și mireasă la „Nunta de Aur”.