Expoziția de artă plastică "Măiestrii moldave - Domni și domnițe din Moldova Medievală", realizată de artistul Mihail Gavril, care a marcat o premieră în activitățile din acest an ale Muzeului Național al Bucovinei – primul vernisaj din perioada pandemiei, mai rămâne un timp în Cetate.

Pentru că a fost foarte apreciată de public, perioada de vizitare a expoziției temporare a fost prelungită până pe 15 octombrie.

“Vă invităm să vizionați 43 de lucrări excepționale, realizate de artistul MIHAIL GAVRIL, unele ce l-au consacrat de-a lungul timpului (stâlpi, cupole, clopote), dar și compoziții axate pe o serie de personaje istorice din istoria Moldovei, de la Alexandru cel Bun, la Ştefan cel Mare şi Alexandru Lăpuşneanu, de la Ieremia Movilă la Vasile Lupu.

Voievozii, domnițele și coconii Moldovei te așteaptă în Paraclisul Domnesc al Cetății de Scaun a Sucevei, până pe 15 octombrie 2020!”, au anunțat reprezentanții MNB.

Prin toate elementele compozițiilor lucrărilor sale (fragmente de balustrade și portaluri din piatră, pagini miniate de Tetraevanghel, peceți, broderii bizantine, siluete de biserici etc.), Mihail Gavril ne prezintă o epocă istorică: medievalul moldav, cu ceea ce a avut el mai strălucit, de la spirit la materie, de la semn, la simbol, de la om și destin la moștenire și dăinuire.

Mihail Gavril este un artist plastic consacrat, originar din Fălticeni, care, de-a lungul timpului, a expus de mai multe ori în România, Germania, Franța, Elveția, Spania, Austria și Suedia.