Un bărbat de 50 de ani din Rădăuți a ajuns în arestul poliției, după ce nu a respectat un ordin de protecție instituit pe numele său. La câteva ore după emiterea restricției, bărbatul s-a reîntors la domiciliul unde avea interdicție, fiind săltat de polițiști.

Plângerea a ajuns pe masa polițiștilor din municipiul Rădăuți vineri seară, o femeie de 42 de ani sesizând faptul că în cursul serii a fost agresată și amenințată de soțul aflat sub influența alcoolului. La sosirea echipajului la domiciliul femeii, aceasta le-a povestit că bărbatul o amenințase cu moartea și a agresat-o fizic, împingând-o și provocându-i leziuni traumatice și transmițându-i o stare de teamă. Femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție, care în urma redactării formularului de evaluare a riscului a fost emis începând cu ora 21.50, pentru o perioadă de 5 zile.

În cursul aceleiași seri însă, Adrian T., bărbatul agresiv, nu a respectat ordinul de protecție emis pe numele său și s-a reîntors acasă. Un echipaj al poliției l-a săltat de la domiciliu, pe numele său fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, începând cu ora 04.00 a zilei de sâmbătă. La Poliția Municipiului Rădăuți s-a constituit o escortă care l-a transportat pe bărbat la Suceava, unde a fost introdus în arestul IPJ Suceava. În urma audierilor efectuate în cursul zilei de sâmbătă, s-a luat decizia ca Adrian T. să fie cercetat penal sub acuzația de ”violență în familie”, în stare de libertate.