Consiliul Local al municipiului Suceava se va întruni joi, 5 noiembrie, într-o ședință de îndată, în care principalul punct de dezbatere de pe ordinea de zi va fi cel referitor la un proiect pe fonduri europene, în valoare de 2,5 milioane de euro, privind dotarea elevilor și profesorilor cu tablete și laptopuri.

“Joi va avea loc o ședință de îndată a Consilului Local Suceava, în care vom supune spre aprobare documentația pentru cele 15.000 de tablete pe care vrem să le achiziționăm pe fonduri europene. Între timp s-au mai schimbat lucrurile, nu vom cumpăra doar tablete, ci și laptopuri, în valoare de 2,5 milioane euro, iar după aprobarea din Consiliul Local, vom putea depune proiectul la ADR Nord-Est, în cursul zilei de vineri”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

În municipiul Suceava sunt aproximativ 19.000 de elevi și 2000 de cadre didactice.

Conform Ghidului Solicitantului, proiecte de acest gen pot fi depuse și de către unitățile de învățământ, dar s-a mers pe ideea să se facă un proiect centralizat, pe întreg municipiul reședință de județ.

Edilul sucevean a precizat că de aceste tablete pot beneficia clasele I-IV din învățământul primar, cei din clasele V-VIII din învățământul gimnazial și cei din clasele IX-XII sau XIII din învățământul liceal, precum și cei din învățământul profesional cu o durată minimă de trei ani.