Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară Suceava au întocmit un plan de acțiune care presupune mai multe acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere în zona unităților de învățământ din orașul Vicovu de Sus și comunele din apropiere, Straja, Brodina și Ulma.

Comisarul-șef Marius Ciotău, șeful Biroului Siguranță Școlară Suceava, a arătat că la Școala Bivolărie, pe 16 septembrie, un elev care a traversat în fugă și fără să se asigure a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni și, tot la Vicovu de Sus, la Școala Laura, a fost un accident similar. În baza riscurilor identificate, s-a dispus acțiunea care urmărește atât discuții preventiv-educative cu elevii pe linie de siguranță rutieră, cât și controale în trafic ale polițiștilor rutieri.

În acest sens, pe 29 și 30 octombrie, Poliția Vicovu de Sus și Poliția Rădăuți – Compartimentul Rutier, au organizat un control privind respectarea vitezei legale de către șoferi în zona unităților de învățământ.

Polițiștii au dat 9 amenzi, în valoare de aproape 5.000 de lei, din care 6 pentru viteză, fiind reținut și un permis de conducere.

Planul de acțiune de la unitățile de învățământ de pe zona Vicovu de Sus continuă până pe 8 noiembrie.