Fapta unui tânăr de 20 de ani care a dat buzna peste o femeie în locuința acesteia, a îmbrâncit-o și i-a furat telefonul mobil, este cercetată de polițiștii și procurorii din Câmpulung Moldovenesc.

Agresiunea urmată de furt a fost semnalată în cursul dimineții de marți, prin intermediul unui apel la 112, de către o vecină a victimei. Ea a povestit că în locuința femeii de 78 de ani din vecinătate a pătruns la primele ore ale dimineții o persoană necunoscută, care i-a sustras telefonul mobil.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 05:00 o persoană neidentificată a pătruns în locuința victimei, prin forțarea ușii de acces a unei anexe ce are legătură directă cu imobilul în care aceasta locuiește. După pătrunderea în locuință, autorul a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Alertată de acest fapt, femeia a ieșit în holul casei, unde a dat nas în nas cu individul necunoscut. Acesta a împins-o pe femeie în dormitor folosind forța fizică, după care a cotrobăit în interiorul mobilierului din cameră cu intenția de a sustrage bani sau bunuri de valoare.

Pentru că nu a găsit bani sau alte obiecte de interes, autorul i-a luat femeii telefonul mobil aflat pe o masă și apoi a părăsit locuința.           

Cercetările au fost demarate de polițiști pentru comiterea infracțiunii de ,,tâlhărie calificată”, iar în urma investigațiilor efectuate, principalul suspect de comiterea faptei a fost identificat ca fiind Nicolae Zetel, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Telefonul mobil sustras a fost recuperat de la acesta, fiind înapoiat femeii păgubite.

În urma probelor administrate în acest caz de anchetatori, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul de 20 de ani, pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie calificată”. În baza unei ordonanțe de reținere el a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat în fața magistraților Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de arestare preventivă.