Parcometrele din zona centrală a municipiului Suceava au fost “colindate” la rând, de Crăciun, de trei tineri dornici să facă rost de bani, indiferent cum.

Cei trei au spart nu mai puțin de cinci parcometre în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără a se alege cu mare lucru, dar producând în schimb pagube foarte mari.

“Se pare că nu au fost mulțumiți de banii făcuți cu colinda...
Trei persoane au sustras, după eforturi mari, 795 de lei din parcometre, în schimb au făcut pagube de peste 50.000 lei.
Reamintesc faptul că sistemul video al primăriei funcționează și îl extindem constant, aviz amatorilor!
Am încredere că vor fi identificați de poliția municipiului și în scurt timp vor suporta rigorile legii”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut publice imaginile video cu tinerii spărgători în acțiune.

Cele 5 parcometre care au fost vandalizate sunt amplasate la Centrul Comercial Bucovina, str. Vasile Bumbac – zona Apropo Cafe, Finanțe și E.On și str. Ștefan cel Mare – parcul UE.

Parcometrul de la Centrul Comercial Bucovina nu a fost deschis, doar deteriorat. Din celelalte 4 parcometre au fost sustrase casetele cu bancnote și au fost deteriorate casetele pentru monede.

Cum activitățile lor au fost surprinse pe camerele video de supraveghere ale municipalității, au fost descărcate înregistrările din seara respectivă și s-a depus plângere penală la Poliția Municipiului Suceava, fiind căutați pentru a răspunde pentru faptele lor.