Un tânăr în vârstă de 18 ani, care conducea un autoturism deși nu are permis de conducere, a acroșat o femeie în vârstă pe trecerea de pietoni, în Fălticeni, și a părăsit locul accidentului. La aproximativ o oră de la accident, tânărul s-a prezentat totuși la sediul Poliției municipiului Fălticeni, realizând probabil gravitatea faptei.

Luni seară, în jurul orei 19.30, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe strada 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni s-a produs un accident de circulație, iar autorul nu este la fața locului.

Din cercetările ulterioare a rezultat că, în jur de ora 19.30, un autoturism VW care circula pe direcția Fălticeni - Suceava, pe strada 2 Grăniceri, nu a acordat prioritate de trecere unei localnice în vârstă de 76 de ani, Viorica T., care era angajată regulamentar în traversare pe trecerea de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj.

Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Fălticeni, după care a fost transferată la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticată preliminar cu un traumatism cranian, contuzie de gambă dreaptă, policontuzii prin accident. Medicii au estimat că aceasta are nevoie de 8-10 zile de îngrijiri medicale, rămânând internată, în stare stabilă.

În jur de ora 20.30, la sediul Poliției municipiului Fălticeni s-a prezentat tânărul care s-a aflat la volan.

Iulian A., în vârstă de 18 ani, din comuna Bogdănești, a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. Tânărul s-a panicat și a părăsit locul accidentului, în condițiile în care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Tânărul de 18 ani este cercetat pentru infracțiunile de părăsirea locului accidentului și conducere fără permis.

Polițiștii rutieri de la Fălticeni vor continua cercetările sub coordonarea unui procuror de la parchetul local.