Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava își vor lua rămas bun de la regretatul medic anestezist Ovidiu Irimescu, marți după-amiază. Mașina funerară care aduce acasă, de la București, corpul neînsuflețit al tânărului medic ucis de Covid-19 va ajunge marți, în jurul orei 17.00, în curtea spitalului căruia i-a dedicat ultimii 14 ani de viață.

Doctorul Irimescu ar fi împlinit 46 de ani pe 2 ianuarie 2021. El s-a îmbolnăvit în luna noiembrie de Covid-19 și a fost internat în spitalul în care până atunci el a îngrijit bolnavi. A fost tratat, s-a vindecat și a fost externat. După 12 zile de la externare, au apărut complicații post-Covid şi s-a întors la spitalul din Suceava cu dispnee și, probabil, microembolii. Pe 19 decembrie, medicul a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti, acolo unde pe 28 decembrie s-a stins din viaţă.

La începutul verii, doctorul Ovidiu Irimescu a avut  hepatită, astfel că este posibil ca organismul său să fi fost încă vulnerabil, cu atât mai mult cu cât în ATI munca este epuizantă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a transmis „profunda durere la pierderea colegului doctor Ovidiu Irimescu, medic specialist în anestezie și terapie intensiva, răpus de același virus cu care ne confruntăm de aproape 10 luni”. „Dispariția lui ne arată cât de fragili suntem în fața sorții și că eforturile noastre de a lupta cu boala nu trebuie să înceteze vreodată. Ne va lipsi ca medic și prieten”, a transmis conducerea SJU.

De asemenea, colegii din secția ATI au spus: „După o luptă cruntă de supraviețuire, cu un virus care a destrămat întreaga lume, la data de 28 decembrie 2020 a fost înfrânt colegul nostru drag, dr. Ovidiu Vasile Kruk-Irimescu. A lăsat în urmă o familie îndurerată, o soție și doi copii frumoși și educați, sute sau chiar mii de prieteni, dar și un gol în colectivul nostru, care nu va putea fi acoperit niciodată. Cu lacrimi în ochi, întregul colectiv ATI al Spitalului Județean <Sf. Ioan cel Nou> din Suceava îi urează <Călătorie lină, prieten drag. Vei rămâne în inimile noastre, până când ne vom reîntâlni în ceruri. Dumnezeu te-a chemat mult prea repede alături de El!>”

Dr. Ovidiu Irimescu a absolvit cursurile UMF Cluj-Napoca în 1999 și era medic specialist ATI. Înmormântarea va fi miercuri, la ora 11:30, la Cimitirul Pacea din Suceava.