Un tânăr a făcut circ, marți, în zona parcării Iulius Mall, spre râul Suceava, urcându-se pe un stâlp de tensiune, la metri buni înălțime, și refuzând să coboare în jur de două ore. La fața locului au ajuns pompieri și polițiști, primii instalând autospeciala cu autoscară, pentru a-l salva pe tânăr. Acesta a refuzat însă în jur de două ore să coboare și s-a mutat de pe un braț pe altul al stâlpului, pentru a nu putea fi dat jos. Un negociator de la Serviciul de Acțiuni Speciale al poliției județene s-a urcat la tânăr și l-a convins în cele din urmă să coboare.

Abia în jurul orei 16.30, tânărul, echipat corespunzător, cu mască de protecție, a acceptat să fie coborât jos de pompieri. El a fost preluat de o ambulanță SMURD, însă era în stare bună, neavând probleme vizibile. Misiunea de salvare s-a terminat în aplauzele oamenilor adunați să vadă cum se termină nebunia.

Polițiștii au constatat că este vorba de un tânăr de 24 de ani, din Horodniceni,  care a refuzat să-și motiveze gestul în vreun fel. De altfel, acesta nici nu a revendicat ceva și nici nu a amenințat că se sinucide.

Polițiștii prezenți la fața locului au intervenit în civil, ”pentru a asigura un cadru de negociere adecvat”, după cum s-a exprimat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Tânărul a mai recurs la un gest asemănător în urmă cu ceva vreme.

Intervenția a fost dificilă din cauza riscului de electrocutare, atât pentru tânăr, cât și pentru salvatori.