Prima alarmă de incendiu la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din anul 2021 s-a dat, din păcate, chiar în dimineața primei zile a Anului Nou. În jurul orei 7.40, s-a anunțat că a luat foc o casă din satul Udești.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul unei camere, cu pericol de propagare la întreaga casă. Din fericire, focul a fost localizat fără a se extinde mai mult. La ora 8.35, incendiul era deja lichidat. O primă evaluare arată că au ars obiecte de mobilier, materiale textile, elemente de tâmplărie și planșeul încăperii pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. De asemenea, a-au degradat zugrăvelile interioare și alte bunuri.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură Pompierii au transmis că nu au fost victime și au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.