Un fost jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a murit în prima zi a anului, la doar 42 de ani, după ce contactase boala Covid 19. Neculai Prostire fusese confirmat cu virusul Sars-Cov-2 la jumătatea lunii decembrie, iar după câteva zile de la confirmare, pe 19 decembrie se interna în secția ATI a Spitalului Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte comorbidități, însă saturația de oxigen îi scăzuse mult, având nevoie de ventilație manuală. În zilele care au urmat starea sa s-a înrăutățit tot mai mult, bărbatul de 42 de ani murind în prima zi a noului an.

Neculai Prostire și-a început activitatea în cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Fălticeni, în anul 2004, continuând aici munca până în anul 2012. În perioada decembrie 2010- iunie 2011 el a participat la misiunea internațională de menținere a păcii în provincia Kosovo, din fosta Iugoslavie. Conducerea Inspectoratului de jandarmi Județean Suceava a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și celor care l-au conoscut și apreciat:

”În aceste momente de tristețe, ne manifestăm regretul față de pierderea fostului nostru camarad și transmitem sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.