Județul Suceava a intrat în noul an, 2021, cu o incidență de 1.19 a cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus la mia de locuitori, care s-a păstrat și în ziua următoare.

Astfel, în data de 2 ianuarie, în județul Suceava se înregistrau 927 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati , 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

Singurele localități aflate în “scenariul roșu”, cu o incidență a îmbolnăvirilor de peste 3 la mia de locuitori sunt sunt Gura Humorului, Ilișești și Pojorâta.

La data menționată se aflau în carantină 851 persoane, din care 18 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se aflau 524 de persoane, din care 10 intrate în ultimele 24 de ore. Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.