Rata de infectare cu noul coronavirus din municipiul Suceava a scăzut în ultimele 24 de ore. Dacă în cursul zilei de sâmbătă incidenţa cumulată la 14 zile din municipiul reşedinţă de judeţ era de 1,86 de cazuri de Covid la mia de locuitori, aceasta a scăzut duminică la 1,78.

În ceea ce priveşte rata de infectare la nivel judeţul, aceasta a crescut uşor duminică, de la 1,19, cât a fost sâmbătă, la 1,2 cazuri la o mie de locuitori.

Într-o informare transmisă de Prefectura Suceava se arată că duminică, din cele 114 localităţi din judeţ,17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

În judeţul Suceava mai sunt sunt 934 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La aceeaşi dată în judeţ mai sunt localităţi în scenariul roşu, respectiv Dorneşti, cu o rată de infectare de 3,76, Gura Humorului – 3,04, Ilişeşti – 3,74 şi Pojorâta – 3,02.

Tot astăzi, în judeţ se află în carantină 808 persoane, din care 1 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 538 de persoane, din care 24 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.