Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, este anchetat de polițiști pentru violență în familie după ce și-a agresat soția, iar socrii săi, care au intervenit pentru a o apăra, reclamă că au fost și ei loviți. Polițiștii au constatat că acuzatul era în carantina dispusă după întoarcerea din străinătate, însă chiar și așa au dispus ordin de evacuare temporară, în baza unui ordin de protecție.

Miercuri, 27 ianuarie, în jur de ora 12.00, polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați prin 112 de către o femeie de 33 de ani, localnică, care a cerut ajutor pentru că soțul ei a lovit-o și i-a provocat leziuni la nivelul feței. În urma verificărilor a rezultat că, în timp ce se afla în locuință, bărbatul, pe fondul geloziei, a lovit-o pe femeie cu palmele. Între ei au intervenit părinții femeii, care locuiesc la etajul aceluiași imobil, aceștia reclamând că au fost loviți și ei.

În cazul soției, s-au constata echimoze prin agresiune la nivelul feței și al ochiului drept. Aceasta a fost îndrumată spre un medic legist, pentru ca leziunile să fie evidențiate într-un certificat medico-legal.

Concluzia polițiștilor a fost că sunt întrunite condițiile de risc care impun emiterea unui ordin provizoriu de protecție, pentru 5 zile. Dacă va dori un ordin de protecție pe termen mai lung, femeia are posibilitatea de a se adresa instanței de judecată, care poate emite un ordin în regim de urgență.

Bărbatul pus sub acuzare abia sosise de câteva zile din Suedia.

Polițiștii i-au adus la cunoștință ordinul de evacuare, bărbatul fiind nevoit să aleagă un alt domiciliu, la părinții săi, unde să rămână în carantină.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a informat mai departe Direcția de Sănătate Publică Suceava, cu privire la schimbarea adresei de carantină.

De remarcat că zilnic la nivel de județ polițiștii au de gestionat astfel de cazuri de agresiune în familie, uneori chiar câte două-trei pe zi, unele privind violență de intensitate ridicată.