Flăcările care au cuprins în cursul nopții trecute o casă de pe strada Plaiului din municipiul Suceava au făcut pagube importante, distrugând parțial acoperișul și două camere de locuit ale imobilului.

Alarma a fost dată cu puțin înainte de miezul nopții, prin intermediul unui apel la 112 fiind solicitată intervenția pompierilor la locuința situată în cartierul Ițcani. Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea acestora flăcările cuprinseseră acoperișul casei și interiorul a două camere, existând pericol de propagare la întreaga construcție.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3:30 și focul a distrus astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de 100 metri pătrați, obiecte de mobilier și elemente de tâmplărie din lemn din cele două camere afectate. S-a degradat de asemenea și învelitoarea din țiglă a casei.

Odată cu stingerea incendiului și în urma discuțiilor cu proprietarul, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului, jarul căzut din sistemul de încălzire al casei, respectiv dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, obiecte de mobilier și alte bunuri materiale.