Polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc cercetează un posibil caz de agresiune sexuală comis asupra unei minore în vârstă de 13 ani, la Moldovița.

Vineri după-amiază, în jur de ora 14.00, fata, elevă la Liceul Tehnologic din Moldovița, a plecat spre casă cu microbuzul școlar, și s-a oprit la un magazin din satul Demăcușa, unde se aflau trei bărbați, printre ei și paznicul de vânătoare Andrei Florentin Saghin, cel pe care îl acuză de agresiune sexuală.

Fata îi cunoștea pe cei trei și a consumat trei pahare cu lichior, rezultă din cercetări. Suspectul, care este paznic de vânătoare la Baza Experimentală Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, s-a oferit să o ducă pe fată acasă cu mașina sa. Este cert că fata a plecat de la bar în mașina acestuia.

Bărbatul a mers cu mașina în pădure, unde ar fi început să-i facă avansuri fetei. Fata susține că bărbatul a agresat-o sexual, dar ea a reușit să se împotrivească. În cele din urmă, minora a coborât din mașină și s-a dus pe jos spre casă, unde i-a povestit tatălui ce a pățit. Apelul la 112 la poliție a venit vineri seară, aproape de ora 19.00, după ce minora a ajuns acasă și ia relatat ce a pățit tatălui său. Fata a fost examinată medico-legal în regim de urgență, însă nu au fost găsite urme de violență pe corp ori de agresiune sexuală. De altfel, agresiunea sexuală presupusă ar fi legată de o penetrare cu degetul, care însă nu este încă probată în vreun fel și nu este cert dacă s-a produs. Totuși, faptul că minorei i s-a dat să bea și a fost luată în mașină, aduce suspiciuni serioase despre intențiile bărbatului.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Față de suspect nu a fost luată vreo măsură restrictivă.