Un bărbat din Zamostea a ajuns în arestul poliției județene, arestat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de viol și violare de domiciliu, victimă fiind o consăteană în vârstă de 74 de ani, cu care a încercat să întrețină relații sexuale. Fapta s-a petrecut sâmbătă, în plină zi.

În jur de ora 13.40, polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către femeia de 74 de ani, din satul Zamostea, care a cerut ajutor, relatând că un consătean a vrut să o violeze. Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că bătrâna locuiește singură, iar în jurul orei 11.30 în casă a intrat consăteanul Mihai Vacariu care, profitând de starea de vulnerabilitate a femeii, a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta.

Bătrâna s-a opus, l-a împins, iar bărbatul a renunțat la un moment dat și a fugit. Suspectul, în vârstă de 58 de ani, a fost ulterior identificat de polițiști și prezentat în fața procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea audierii.

Procurorul a emis pe numele său, sâmbătă noapte, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru infracțiunile amintite mai sus. Duminică, procurorul a formulat și propunere de arestare preventivă. Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Acuzatul poate contesta măsura arestării preventive și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.