1.079 de elevi suceveni au absentat marți, 23 martie, de la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, sesiunea 2021. La această probă au fost prezenți 4.829 de elevi (3.308 la matematică, respectiv 1.521 la istorie).Nici un candidat nu a avut temperatura peste maximul admis și nici un candidat nu a fost eliminat.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris, inițial, 5.908 de elevi, dintre care 5.344 din clasa a XII-a, 284 din clasa a XIII-a seral și 280 din clasa a XIII-a frecvență redusă.Organizarea și desfășurarea examenului are loc în 41 de centre din județ.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspector școlar prof. Cezar Anuței, a transmis, printr-un comunicat de presă, că unui elev de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret i s-a făcut rău în timpul probei. Elevul a fost consultat la cabinetul medical al școlii, unde s-a constatat o creștere a pulsului și a tensiunii arteriale. Asistenta medicală a chemat ambulanța, iar echipajul a constatat și o creștere a glicemiei, prin urmare elevul a fost transportat la spital pentru îngrijiri, momentan fiind sub supraveghere medicală. Elevul a fost testat cu testul rapid antigen, rezultatul fiind negativ.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Următoarele probe vor avea loc pe 24 martie, proba la alegere a profilului și specializării - E.d), și pe25 martie, proba la Limba și literatura maternă -  proba E.b).

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.