Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formațiunile rutiere din teritoriu, au organizat, în perioada 19-21 martie, o acțiune de control axată pe depistarea șoferilor care circulă cu viteză peste limita legală, așadar cu radarele din dotare. Numărul de sancțiuni aplicate este mare, în cele trei zile fiind date nu mai puțin de 559 de amenzi, în valoare de peste 330.000 de lei.

Atrage atenția și faptul că în cadrul acțiunii au fost suspendate și 68 de permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră, respectiv pentru depășiri neregulamentare.

Polițiștii au retras și 15 certificate de înmatriculare și au constatat două infracțiuni la regimul rutier. Chiar dacă scopul acțiunii era legat în special de combaterea vitezei, în comuna Satu Mare a fost depistat un localnic care conducea un autoturism fără a avea permis de conducere.  

Tot la finele săptămânii trecute, seara și noaptea, a avut loc un alt doilea control rutier care a urmărit depistarea șoferilor băuți, în acest sens fiind efectuate 370 de testări cu aparatul etilotest.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut în vederea suspendării alte zece permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare şi au constatat 11 infracţiuni la regimul rutier.

Se poate observa că per total, în cele trei zile, polițiștii rutieri au suspendat nu mai puțin de 78 de permise de conducere.