Miercurea viitoare, adică 31 martie, este ultima zi în care taxele și impozitele locale mai pot fi achitate pe anul în curs cu o bonificație de 10%, iar după acest termen, deja încep să se perceapă majorări pentru sumele datorate administrațiilor locale pentru primul trimestru din 2021.

Practic, mai este fix o săptămână în care obligațiile către bugetele locale pot fi achitate, beneficiind și de o reducere pentru impozitul pe teren, clădiri și mașini.

În municipiul Suceava taxele și impozitele locale pe anul în curs pot fi achitate atât la ghișee, cât și online, începând din 6 ianuarie, la aceleași valori ca și anul trecut, nefiind aplicate deloc majorări, nici măcar cele de actualizare la inflație.

“Taxele și impozitele locale nu s-au majorat nici în 2021 și pot fi achitate la casieriile primăriei (numerar sau card), zilnic, în intervalul orar 08:00 - 18.00, dar și în conturile de trezorerie ale instituției. Însă, ținând cont de contextul actual, recomand plata online, pe www.ghiseul.ro, unde informațiile se procesează după 48 de ore, pentru cei care își fac cont”, spune  viceprimarul Lucian Harșovschi, care în acest an a mers pe varianta de plată online și îi încurajează pe toți să facă la fel, pentru a evita aglomerația.

Lucrările din municipiul Suceava se fac în funcție de încasările bugetare, iar bugetul aferent investițiilor din acest an este direct influențat de procentul acestor încasări.

Bonificația de 10% din suma datorată pentru impozitul pe teren, clădiri și mașini se acordă atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.