Ghinion teribil pentru Rachid Balde, mijlocașul originar din Guineea-Bissau care a ajuns la Fălticeni la începutul lunii trecute. Acesta s-a accidentat grav chiar la primul joc oficial în tricoul formației fălticenene, disputat pe data de 13 martie, la Vaslui, în cadrul etapei a XI-a a Ligii a III-a. Interesant este că faza produsă în minutul 64, care i-a produs ruptura de ligamente la genunchi, a condus la eliminarea de pe teren a aceluiași Balde, centralul considerând că a efectuat o intrare imprudentă, acordându-i al doilea cartonaș galben.

„Este o pierdere importantă pentru noi, în condițiile în care Rachid s-a impus rapid în primul unsprezece, fiind titular indiscutabil. El a fost operat deja, marți, la clinica <Regina Maria> din Târgu Mureș, urmând să stea departe de gazon pentru cel puțin 6 luni. Îi dorim însănătoșire grabnică și îl așteptăm să revină alături de noi”, a declarat directorul sportiv al grupării fălticenene, Iulian Darabă.

În vârstă de 20 de ani Rachid Balde a început fotbalul în Portugalia, după care a ajuns în Anglia, unde a evoluat pentru Watford (U18), Stoke City (U20), Reading (U23).