Sucevenii care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot înscrie pe listele de așteptare în trei noi centre - în orașul Salcea și în comunele Marginea și Șcheia. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, că persoanele care doresc să se vaccineze se pot înscrie și la aceste centre, urmând ca după ce începe vaccinarea populației generale, acestea să fie notificate ca să se și programeze. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, după data de 1 aprilie.

Pentru înscrierea pe lista de așteptare persoana care dorește să se vaccineze trebuie să-și facă un cont pe platforma de programare, apoi dă click pe “lista de așteptare”, alege centrul la care vrea să se vaccineze și își validează opțiunea.

Conform declarațiilor oficialilor responsabili de vaccinare, persoanele în vârstă, bolnavii cronici și lucrătorii esențiali vor avea, în continuare, prioritate la vaccinare, ceea ce înseamnă că poziția pe lista de așteptare se poate modifica. Asta înseamnă că o persoană din etapa a treia ar putea coborî pe listă dacă la acel centru se înscriu persoane din etapa a doua. În același timp, poate și urca, dacă sunt persoane care nu vin la programare.