Infrastructura sportivă din municipiul Suceava va beneficia de două mari investiții -  Sala Polivalentă și un teren de fotbal la dimensiuni UEFA.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a făcut demersurile necesare la ministere și la Compania Națională de Investiții: “În urma discuțiilor avute cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, dar și cu directorul general de la CNI, Irina Pătrășcoiu, avem aprobată baza sportivă de tip 1 – un teren de sport de dimensiuni UEFA, care va fi realizat lângă Sala Polivalentă. Urmează să fie aprobați indicatorii tehnico-economici și să fie alocate fondurile necesare în cadrul Companiei Naționale de Investiții, pentru terenul de sport de dimensiuni UEFA, cu o tribună de 500 de locuri pentru spectatori”.

Conform proiectelor CNI, bazele sportive de tip 1 au un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune, teren sportiv mic, cu dimensiunea de 20m x 40m, tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, clădire pentru vestiare și zona administrativă, dar și parcare pentru autovehicule și autocare.

Edilul sucevean a spus că numărul de locuri pentru spectatori poate fi considerat a fi prea mic, dar “e bine și așa, pentru că îl putem folosi pentru antrenamente, dar și pentru meciuri oficiale. Iată că este o veste bună și pentru iubitorii de fotbal, care ne tot acuză că nu facem un stadion nou, dar avem depus proiectul și suntem în lista sinteză și cu o astfel de investiție, pe lângă cele două aprobate”.

Referitor la Sala Polivalentă, Ion Lungu a precizat că în măsura în care nu vor fi contestații la licitație, în acest an vor putea demara efectiv lucrările, motiv pentru care este necesară demararea procedurii de aducere a utilităților - energia electrică, apa, canalizarea și gazul metan.

Termenul de realizare a Sălii Polivalente este de 24 de luni din momentul în care vor demara efectiv lucrările.