Formația CSU din Suceava a câștigat, miercuri seară, cu scorul de 20-15, meciul decisiv cu CSM Bacău, din cadrul turneului de la Turda, rezultat care asigură trupei antrenate de Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Șoldănescu locul în Liga Zimbrilor și în sezonul viitor. Cu portarul Makaria în zi fastă, „universitarii” au început bine meciul, reușind să se distanțeze la 7-4 la jumătatea reprizei întâi. Cu trecerea timpului însă, tensiunea jocului a început să se resimtă din ce în ce mai mult în rândul handbaliștilor suceveni, care și-au pierdut total inspirația în partea a doua a primului mitan. Așa se face că între minutele 15 și 30 „alb-albaștrii” n-au reușit să înscrie decât un singur gol, ceea ce le-a permis băcăuanilor să revină pe tabela de marcaj și să intre în avantaj la cabine cu 10-8.

Sucevenii au jucat la sacrificiu în repriza a doua în fața unei formații care-și asigurase cu o zi înainte locul în primul eșalon, izbutind să egaleze la 12 prin Popia, în minutul 40, și să preia din conducerea, câteva zeci de secunde mai târziu, prin golul înscris de pe extremă, de Juverdianu. Desprinderea s-a produs abia pe final, în condițiile în care în minutul 52 „studenții” beneficiau de un sigur gol avans.

Una peste alta, a fost o victorie muncită ce a consimțit o salvare de la retrogradare meritată pentru gruparea suceveană, care se poate organiza așa cum trebuie în pauza competițională din această vară, pentru a nu se mai confrunta cu asemenea emoții și în sezonul viitor. Este îmbucurător că cei de la CSU au reușit să se mențină în elita handbalului românesc, în condițiile în care și-au construit un centru de copii și juniori puternic, care alimentează loturile naționale și care pot deveni soluții pentru prima echipă în cel mai scurt timp.

CSU din Suceava: Darius Makaria, Ștefan Grigoraș – Alexandru Popia (6), Robert Furak (4), Viacheslav Sadovyi (3), Alex Juverdianu (2), Pavel Loic (2), Balasz Botond (1), Kostadin Petrov (1), Cosmin Lupu (1), Velibor Manjic, George Mihalcea, Daniel Stanciuc, Valentin Anton, Alex Dascălu.