Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a avertizat coaliția de guvernare că Autostrada Nordului va trebui să fie gata, prin lege, peste patru ani. Gheorghe Șoldan a spus că întrebarea bucovinenilor „Noi când o să avem autostradă?” a primit răspuns anul trecut, când a fost adoptată Legea nr.264/2020 pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului, lege inițiată de deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu.

Șoldan a afirmat că această autostradă va lega Bucovina de Occident, de la Suceava, prin Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, până la Satu Mare. Deputatul PSD de Suceava a mai adăugat că termenul prevăzut de lege pentru realizarea autostrăzii este de patru ani, ceea ce înseamnă că, la finalul acestui mandat, Autostrada Nordului trebuie să fie o realitate, atât de necesară pentru creșterea nivelului de trai al oamenilor din regiune, pentru dezvoltarea turismului, pentru facilitarea circulației mărfurilor și a oamenilor

„Nu sunt surprins, dar remarc că liderii puterii nu par să aibă pe agenda guvernamentală ca obiectiv Autostrada Nordului. Nu am auzit nimic în spațiul public legat de acest proiect și de aceea i-am trimis domnului ministru al Transporturilor câteva întrebări, săptămâna aceasta, pentru a-i atrage atenția că suntem cu ochii pe această investiție pe care o coordonează. Mă voi asigura în acest mandat că proiectul are buget și un calendar precis pentru implementare”, a declarat Gheorghe Șoldan. El a precizat că va urmări îndeaproape realizarea Autostrăzii Nordului, iar dacă va îngropa și acest proiect așa cum face cu investițiile în educație retrase din PNRR, coaliția PNL-USR va îngropa și viitorul generațiilor de tineri care-și caută locul și rostul în țară.