Echipa de fotbal Foresta Suceava l-a dezamăgit pe primarul orașului, Ion Lungu, după ce a ratat calificarea în Liga a doua, al treilea sezon consecutiv. Primarul s-a declarat, miercuri, „foarte mâhnit și dezamăgit”, în condițiile în care consideră că fotbalul „este un fenomen social” susținut financiar de administrația locală în ultimii 17 ani. „Foresta s-a sancționat singură! Este o mare dezamăgire pentru mine pentru că sunt un iubitor de fotbal”, a afirmat Ion Lungu.

Legat de finanțare, Lungu a declarat că suma aprobată pentru echipa Foresta pentru acest an, de 2,5 milioane de lei, nu va putea fi folosită în totalitate și asta deoarece din acești bani se pot deconta doar deplasări și salarii. Dacă echipa nu a promovat în liga superioară, salariile nu vor putea crește, iar deplasările vor fi pe distanțe mai mici, a spus primarul.

De altfel, nici anul trecut Foresta nu a putut utiliza toți banii la care ar fi avut acces în urma câștigării proiectului de alocare de fonduri nerambursabile pentru activități sportive. Anul trecut, a avut aprobată suma de 1,75 de milioane de lei și i-a fost decontată de către municipalitate suma de 1,375 de milioane de lei. În acest an, din cele 2,5 milioane de lei aprobate, în conturile echipei Foresta a fost virată suma de 750.000 de lei. „Pentru finanțare este un contract câștigat de Foresta pe un proiect cu fonduri nerambursabile,  dar nu vor putea cheltui toți banii, așa cum nu i-au putut cheltui nici anul trecut”, a afirmat primarul.

Ion Lungu a subliniat că Foresta Suceava este un club privat, în administrarea căruia municipalitatea nu se poate amesteca, însă apreciază că echipa de fotbal ar putea face performanță prin susținerea echipelor de juniori de la liceul sportiv. Totodată, el este de părere că „performanța nu este întotdeauna proporțională cu efortul financiar” și a dat ca exemplu FCSB, unde au fost investiți foarte mulți bani, dar echipa a pierdut Campionatul României pentru al șaselea an la rând.