Clubul Select din Suceava va organiza, sâmbătă, la Complexul Sportiv „Unirea”, un concurs de tenis pentru copii, intitulat Cupa „Barbera”.

Turneul se va desfășura în cadrul conceptului Tenis10, un program relativ nou implementat de Federaţia Română de Tenis, în baza campaniei internaţionale de iniţiere şi învăţare a acestui sport, susţinută de ITF. În funcţie de abilităţi şi de vârsta concurenţilor, la asemenea concursuri se utilizează mingi mai uşoare, rachete mai scurte sau terenuri mai reduse ca dimensiune, organizatorii încercând prin aceste metode să inoculeze dragostea pentru tenis celor mai mici jucători, ştiut fiind că tenisul trebuie adaptat vârstei şi capacităţilor fizice ale copiilor.

„Competiția este destinată micilor sportivi cu vârsta între 5 și 10 ani, fete și băieți. Sponsorul concursului, firma Barbera, îi va premia pe copii cu medalii, diplome și materiale sportive. Concomitent, vom organiza și un turneu de casă, pentru tenismenii în vârstă de 12 și 14 ani. Termenul limită de înscriere este joi, la ora 20.00. Important este ca timpul să fie frumos și copiii să se poată bucura de tenis”, a declarat Costel Chelariu, președintele clubului Select Suceava.