O prioritate în această perioadă pentru municipalitatea suceveană o reprezintă pregătirea proiectelor europene din Exercițiul Financiar 2021-2027.

“În urma discuțiilor purtate cu unitățile de învăţământ, au avut loc licitațiile pentru pregătirea documentației tehnico-economice la un număr de 10 școli gimnaziale din municipiul Suceava. Valoarea estimativă a lucrărilor pentru realizarea celor 10 proiecte se ridică la aproximativ 10.000.000 euro. Infrastructura școlară reprezintă o condiție esențială pentru performanță în domeniul educației!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Obiectivele vizate de cele 10 proiecte sunt:

I. Construire sală de sport la unitățile școlare: Școala Nr. 1, din zona centrală; Școala Nr. 4, din cartierul George Enescu; Școala Nr. 8, din cartierul George Enescu (pe Axa prioritară nr. 6 “O regiune educată”).

II. Extindere pe verticală (mansardare) Școala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni (pe Axa prioritară nr. 6 “O regiune educată”).

III. Creșterea eficienței energetice:

- Școala Gimnazială Nr. 3, de pe Mărășești;

- Școala Gimnazială Nr. 5, str. Jean Bart, Burdujeni;

- Școala Gimnazială Nr. 6, din Burdujeni sat;

- Școala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod”, din Ițcani;

- Școala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă”, din cartierul Obcini;

- Școala Gimnazială Nr. 10, din cartierul Burdujeni.

Proiectele de creștere a eficienței energetice sunt întocmite pe Axa prioritară nr. 3 “O regiune cu orașe prietenoase cu mediul”.