Senatorul Gheorghiță Mîndruță a fost ales președinte al Organizației Județene Suceava a USRPLUS. În urma alegerilor care au avut loc duminică și luni, Gheorghiță Mîndruță a obținut 88 de voturi din cele 164 exprimate, în timp ce contracandidatul său, deputatul Radu Ciornei, a avut 75 de voturi, iar un vot a fost nul. După câștigarea președinției USRPLUS, senatorul Gheorghiță Mîndruță a declarat că din această funcție își dorește să „netezească asperitățile” care încă mai există între fostul USR și fostul PLUS. „Există încă niște mici diferențe, deși sunt foarte multe lucruri comune care ne-au adus împreună. Îmi doresc foarte mult ca organizația județeană să crească din punct de vedere calitativ și să reușim până la sfârșitul anului 2022 să avem stabiliți, în mare, candidații pentru alegerile din anul 2024”. El a ținut să le mulțumească foștilor copreședinți ai USRPLUS Suceava, Teodora Munteanu și Radu Rey, cei doi făcând parte în continuare din Biroul Județean al organizației.

Mîndruță a mai adăugat că în perioada următoare va avea întâlniri cu toate filialele partidului din județ, „pentru a ne uniformiza discursul și acțiunile politice din perioada următoare”. El a spus că în momentul de față USRPLUS are filiale în 66 de localități ale județului Suceava, iar ținta sa este de a avea organizații în peste 85% din unitățile administrativ-teritoriale sucevene.

Gheorghiță Mîndruță a fost membru PLUS, înainte de fuziunea cu USR. Gheorghiță Mîndruță este la primul mandat de senator.