Un individ din Dolhasca, arestat preventiv de la finele lunii martie pentru infracțiunea de tentativă de viol, și-a aflat vineri pedeapsa finală. Florin Calora, din Gulia - Dolhasca, în vârstă de 33 de ani, a avut parte de clemență din partea magistraților de la Curtea de Apel Suceava, care i-au redus pedeapsa dictată de colegii de la Tribunalul Suceava. Bărbatul va avea de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, în loc 3 ani și 4 luni cât primise inițial. Florin Calora a comis o faptă care a avut în prim-plan violența, în scopul de a viola o femeie, însă din fericire actul sexual nu s-a consumat. Asta în primul rând pentru că femeia s-a luptat cu atacatorul, fiind lovită cu pumnii în cap și suferind leziuni.

Ancheta din acest caz a fost derulată de polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava, având în vedere unde s-a produs. Din cercetări a rezultat că victima, o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost atacată în timp ce se deplasa printr-un loc relativ izolat, pe lângă calea ferată dintre stațiile Suceava și Suceava Vest. Atacatorul, care după toate probabilitățile a urmărit-o, a venit din spate și a atacat-o violent, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii în cap. Inițial s-a crezut că este vorba de o tâlhărie, însă autorul nu i-a luat victimei geanta. Scopul acestuia a fost de a o viola pe femeie, reușind să-i rupă hainele. Victima s-a luptat cu agresorul și în ciuda loviturilor primite a reușit să scape.

Magistrații au mai decis că agresorul nu are voie să se apropie de victimă ori de casa acesteia timp de cinci ani, după executarea pedepsei.