Sucevenii Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, care au făcut parte din lotul olimpic de la Tokyo, au participat, la invitația ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Festivalul Internațional „George Enescu”, alături de colegi din Federația Română de Canotaj. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat PNL de Suceava, i-a felicitat personal pe aceștia pentru reușitele de la Tokyo. Sportivii au fost însoțiți de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, premiat cu argint la recent încheiatele Jocuri Paralimpice. „Prezența olimpicilor de ieri a transformat festivalul într-o sărbătoare a recunoașterii contribuției sportivilor români”, a spus Bogdan Gheorghiu.

El s-a declarat încântat de întâlnirea cu sportivii suceveni. „Vreau să îi felicit pe acești oameni extraordinari pentru succesul și reziliența lor! Consider că sportul și cultura ne oferă un sentiment unic de apartenență și mândrie națională. Atât Festivalul Internațional <George Enescu>, cât și olimpicii prezenți astăzi reușesc să trezească în noi aceleași trăiri și să realizăm că există o coerență și unitate între valorile pe care ei ni le inspiră și aspirațiile noastre ca români. Întâlnirea cu acești tineri îmi întăreşte mândria de a fi sucevean”, a spus ministrul Culturii.

Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, născuți în județul Suceava, au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, participând la probele de opt rame cu cârmaci, feminin și masculin.