Foresta a primit sâmbătă după amiază, pe Areni, vizita formației CSM Bacău, într-un meci contând pentru etapa a III-a a Ligii a III-a. Sucevenii au dominat clar prima repriză, pe care au încheiat-o cu două goluri avantaj, ca urmare a reușitelor semnate de Serghei Trofan (7) și Adrian Dorobanțu (25). Lucrurile aveau să se complice pentru trupa pregătită de Ionuț Moșteanu în startul mitanului secund, după ce I. Marian a primit al doilea cartonaș galben, lăsându-și colegii în inferioritate numerică pe teren. Experimentatul Adăscăliței a redus din handicap pentru CSM Bacău, în minutul 60, astfel că „galben-verzii” au tremurat pentru cele trei puncte până la final.

În ce le privește pe Bucovina și Șomuz, au rămas neînvinse în campionat și după disputarea partidelor din runda a III-a a Seriei I. Rădăuțenii au remizat pe teren propriu, 0-0, cu Ceahlăul Piatra Neamț, după un meci foarte încrâncenat. Gazdele au terminat jocul cu doi eliminați, fundașul central Bogdan Forizs și antrenorul principal Florin Cristescu, nemțenii ratând în minutul 88 un penalty a cărui acordare a fost îndelung contestată de tabăra Bucovinei.

Șomuz Fălticeni s-a impus cu 2-1, pe Stadionul „Constantin Jamaischi”, în fața „lanternei roșii” CSM Pașcani, cu ajutorul golurilor „dublei” realizate de atacantul Robert Ciobanu, în minutele 14 și 22, din penalty. Ieșenii au redus din handicap prin Eusebiu Mercaș, în minutul 42.

 

Rezultate complete înregistrate în etapa a III-a a Seriei I:

Bucovina Rădăuți – Ceahlăul Piatra Neamț 0-0

Șomuz Fălticeni – CSM Pașcani 2-1

Știința Miroslava – Sporting Juniorul Vaslui 0-1

Foresta Suceava – CSM Bacău 2-1

Hușana Huși – Dante Botoșani 1-1

 

Clasament Seria I

1.        Ceahlăul Piatra Neamţ     3         2         1          0         6-0     7

2.        Şomuz Fălticeni      3         2         1         0          5-3     7

3.        Bucovina Rădăuţi   3         2         1         0          4-2     7

4.        Dante Botoşani       3         2         1         0          3-1     7

5.        Sporting Juniorul Vaslui   3         1         1          1         3-3     4

6.        Foresta Suceava     2         1         0         1          2-2     3

7.        CSM Bacău   3         0         1         2         2-4      1

8.        Ştiinţa Miroslava    3         0         1         2          0-2     1

9.        Huşana Huşi2         0         1         1         1-5      1

10.      CSM Paşcani            3         0         0         3          2-6     0

La finalul fazei întâi a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene.