Profesoara Cristina Loredana Cobzuc, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, se află printre „Creatorii de Educație - Generația 2021”, după Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului CRED, ediția a III-a.

Activitățile dezvoltate, însușite și aplicate la clasă de cei peste 170 de finaliști, veritabile modele de bune practici educaționale, au fost votate de public și evaluate de o comisie națională, formată din experți în domeniu, rezultând cei 50 de câștigători ai selecției de anul acesta, printre care și suceveanca Cristina Loredana Cobzuc.

Ea a participat la competiție cu proiectul „Proiectează-ți viitorul”, scopul acestuia fiind dezvoltarea competențelor elevilor din învățământul primar prin implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în activitățile extracurriculare (energie curată și la prețuri accesibile și orașe și comunități durabile etc.). Proiectul a început cu stabilirea parteneriatului cu Asociația All Grow România. Au fost implicați 35 de elevi. Caracterul activităților a fost unul interdisciplinar, urmărind competențele lingvistice, cele de logică și raționament, de identificare a materialelor necesare și realizarea prototipurilor prin aplicații practice. Produsul final al proiectului a fost o expoziție în care elevii și-au prezentat propriile creații, orașul viitorului.

Selecția Națională a modelelor de bune practici „Creatori de Educație” are scopul de a descoperi și de a promova acele cadre didactice care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim.

„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în modul în care sunt valorificate competențele și calitățile fiecărui elev, în viitorul educației și al societății.