Mai mulţi copii cu dizabilități din județele Suceava, Iași și Vaslui, însoțiți de mame, au participat, în perioada 6-10 septembrie, la a patra ediție a taberei Respiro, organizată, la Vama, de Asociația Teona Ariana Suceava. Tabăra, organizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și Asociația Nevăzătorilor din România, filialele Iași, Vaslui și Suceava, a fost dedicată copiilor cu deficiențe grave de vedere.

Copiii s-au dovedit a fi curajoși, au ieșit din zona de confort specifică nevăzătorilor, și-au exersat și au dovedit abilitățile de adaptare și de comunicare într-un mediu nou și, în același timp, într-un context special de socializare.

28 de copii şi mămici, dar și voluntarii și-au dăruit timp, au împărtășit bucurii, emoții, energie, povești și cu toții au fost deschiși la toate oportunitățile acestei tabere: jocuri în natură, piscină, plimbare, sport, cântece, vizită și rugăciune la mănăstire, aniversarea Mariilor, „<mămici și voluntare>, aniversarea mămicii lui Darius, doamna Ana”, audiție specială la concertul oferit de Grupul „Dor” de la Moara, terapie pentru suflet și pentru cunoaștere, tiroliană, foc de tabără, bucate bucovinene alese gătite de maestrele de la complexul gazdă, liniște și relaxare pe domeniul „La Brazi”.

„Împreună am trăit experiențe deosebite și tabăra Respiro a fost o lecție de viață, de empatie, de conștientizare, pentru integrare. Mulțumim oamenilor minunați, sponsori ai acestei ediții a taberei Respiro: domnului Hâj Doruțu, SC Ribes Natura SRL, SC EDCRIS Com SRL, SC Adaria Serv SRL. Mulțumim firmei TARSIN, prin directorul Corneliu Lucescu, pentru asigurarea transportului. Mulțumim Școlii Gimnaziale <Iorgu G. Toma> Vama, prin directorul Bogdan Faraon, pentru asigurarea transportului la diferite obiective”, au transmis reprezentanții Asociației Teona Ariana Suceava.

 

Echipă de nota zece

Mulțumiri pentru organizarea acestei ediții a taberei se îndreaptă și către Primăriei orașului Gura Humorului, prin primarul Marius Ursaciuc, pentru accesul gratuit la Complexul de agrement Ariniș.

Mulțumiri merită și psihologul Ecaterina Croitor, pentru sesiunea de terapie dedicată mamelor speciale, dar și Grupul tradițional „Dor” de la Moara, coordonat de profesor Constantin Ieremia, pentru concertul de folclor autentic susținut la fluier, cobză, vioară, contrabas, voce și pentru lecția de cultură muzicală.

Nu în ultimul rând, merită felicitați voluntarii acestei ediții, pentru entuziasm și energie: Livia Tiron, Alexandru Obadă (asistat de câinele ghid Desmond), Claudia Iacobet, Mariana Boca, Georgiana Marin (fiind la a II-a participare). Un gând bun și mulțumiri pentru implicare se îndreaptă și către Oana Mocanu - președintele Asociației pentru Nevăzători, Filiala Iași, și Mihăiță Olaru, de la Asociația Nevăzătorilor - Filiala Vaslui.

Pentru îndrumare spirituală, se îndreaptă gânduri de recunoștință către vechi prieteni ai taberei Respiro, preotul Vasile Gavra și pastorul Eduard Tilihoi.

 

Donați și ajutați

Pentru ca aceste minunate tabere să continue, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

Faceți donații către Asociația Teona Ariana Suceava:

cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001,

cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.

Pentru informații suplimentare puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com. Contribuind la tabăra Respiro, faceți BINE unor copii speciali, cu nevoi speciale.

Deveniți parte din povestea Respiro. „Adoptați” un copil altfel. Îi veți oferi o săptămână importantă, unică pentru viața lui.