Un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost prins de polițiștii de la Vicovu de Sus cu jante auto furate în căruța cu care se deplasa. Prinderea suspectului nu a fost tocmai simplă, bătrânul încercând să treacă cu tot cu căruță apa Sucevei.

Joi, la 5.30 dimineață, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată că de la Asociația Familiară Chelba, în Vicovu de Jos, au fost sustrase mai multe jante de aluminiu, care au fost încărcate într-o căruță care s-a deplasat spre Vicovu de Sus-Putna.

Un echipaj plecat în căutare, pe coordonatele indicate, a reperat, pe albia râului Suceava, spre Gura Putnei, o căruță, pornind după ea cu semnalele acustice și luminoase pornite.

Căruțașul și-a continuat drumul prin apă, fiind somat să se oprească. Bătrânul a fost ajuns din urmă și s-a oprit, iar în căruță au fost identificate 8 jante din aluminiu.

Nicolae Ciorcan, în vârstă de 75 de ani, din Voitinel, și-a recunoscut fapta, iar bunurile au fost recuperate și returnate proprietarului.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat, cercetările urmând a continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.