Cei doi profesori ai Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți care au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 au primit interdicția de a preda ore fizic. Aceștia vor putea susține cursurile online, de la domiciliu, iar peste 8 zile au posibilitatea de a efectua un test PCR, iar dacă vor ieși negativ în a 10-a zi pot reveni la școală.

Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a precizat că reprezentanții unității de învățământ din Rădăuți au solicitat în cursul zilei de vineri 65 de teste rapide pentru a testa tot personalul colegiului. În funcție de rezultatele acestor teste, care vor fi comunicate cel mai probabil sâmbătă, DSP va decide dacă va declanșa o anchetă epidemiologică la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. În urma anchetei epidemiologice, se va stabili care sunt contacții direcți ai celor testați pozitiv și se va decide, împreună cu conducerea unității de învățământ, dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică. O astfel de măsură ar însemna că procesul de învățământ continuă în sistem online. În cazul în care ancheta epidemiologică identifică alți contacți cadre didactice, aceștia se vor carantina pentru o perioadă de 14 zile. Deocamdată, până la sosirea rezultatelor la cele 65 de teste rapide, cursurile la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” se vor derula conform scenariului verde, cu elevii la școală, mai puțin cursurile susținute de cei doi profesori testați pozitiv cu Covid-19.