Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, luni, 13 septembrie, se va desfășura integral online. Dacă inițial, după ce doi profesori de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au fost depistați pozitiv la Covid-19 și au intrat în izolare 14 zile, Consiliul de administrație al colegiului a hotărât ca deschiderea noului an școlar să se facă diferențiat: clasele X-XII - online, clasele a IX-a și a V-a, fizic, în clasă, ulterior s-a luat decizia ca toți elevii să stea acasă.

Directorul Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, ne-a spus că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Suceava, instituție căreia i s-a solicitat, la sfârșitul săptămânii, testarea rapidă a personalului colegiului, 65 de persoane. „Ancheta epidemiologică, ce de fapt va fi o testare a angajaților, va avea loc luni, 13 septembrie. Tocmai de aceea, până vom primi rezultatele, cel mai precis luni după-amiază, pentru a evita orice risc de contact, deoarece există infrastructura tehnico-logistică, am hotărât să facem festivitatea de deschidere integral online, adică și pentru elevii claselor a V-a și a IX-a. Luni după-amiază, după ce vom avea rezultatele testelor și vom ști care este situația, vom lua, împreuna cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava, o decizie pentru ziua sau zilele următoare”, ne-a spus directorul colegiului rădăuțean, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu.

Situația de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți este singulară. Toți ceilalți elevi din județ vor participa fizic la festivitățile de deschidere a noului an școlar, cu respectarea regulilor impuse de pandemia de Covid-19: acțiunea să aibă loc în aer liber, să nu dureze mai mult de o oră și jumătate, participanții să poarte măști de protecție și să se respecte distanțarea socială.