Ciobanul care și-a înjunghiat un coleg la o stână situată în apropierea satului Holda, din orașul Broșteni, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Sandu Bilboreanu se află în arest preventiv și va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Incidentul sângeros a avut loc pe data de 8 septembrie, când patru ciobani de la stâna din zona denumită ”Căboaia” s-au pus pe consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, între Sandu Bilboreanu, de 57 de ani, și Vasile Crăciun, de 61 de ani, a izbucnit o ceartă după o dispută mai veche. Mai exact, bărbatul trimis în judecată i-a reproșat celui pe care l-a înjunghiat că ”s-a ajuns” și nu mai este ”cioban”, ci ”baci”.

În ziua când a avut loc incidentul, Sandu Bilboreanu, care consumase băuturi alcoolice în exces, și-a amintit de nemulțumirile sale după ce a fost admonestat de Vasile Crăciun că s-a îmbătat. În acest context, agresorul a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat colegul, iar ulterior a spălat cuțitul de sânge și l-a aruncat în iarbă. Tot agresorul a fost cel care a oprit o mașină care trecea prin zonă și a povestit că persoana rănită a căzut în cuțit și s-a rănit grav. Proprietarul mașinii și-a dat seama de gravitatea situației și a urcat victima pentru a o transporta spre Broșteni. Imediat ce a ajuns într-o zonă cu semnal a sunat la 112 și a cerut ajutorul unui echipaj medical.

Ambulanța l-a preluat pe Vasile Crăciun de la Barnar și l-a transportat la Spitalul Vatra Dornei. I s-a stabilit diagnosticul prezumtiv „plagă înjunghiată subcostală stânga”, iar apoi a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost operat de urgență pentru a-i fi salvată viața. Leziunile provocate necesită pentru vindecare 28-30 de zile de îngrijiri, iar procurorii criminaliști au ajuns la concluzia că fapta a fost una cu intenție. Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției Orașului Broșteni. În comunicat se mai face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.