Activistul de mediu Daniel Bodnar, aflat încă în recuperare după accidentul grav în care a fost implicat în luna ianuarie a acestui an, a făcut public faptul că a primit o citație de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, prin care este anunțat că trebuie să se prezintă în fața unui procuror, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracțiuni.

Daniel Bodnar a fost anunțat că este vorba de un dosar privind infracțiunile de „acces ilegal la un sistem în formă continuată”, „operațiuni ilegale cu sisteme informatice”, „instigare la comiterea infracțiunii de acces ilegal la un sistem în formă continuată”, dar și „deținere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu”.

Acesta a fost anunțat că în caz de neprezentare nejustificată poate fi emis un mandat de aducere pe numele său.

Contactat de Monitorul de Suceava, Daniel Bodnar ne-a declarat că nu are habar de unde vin aceste acuzații și de ce caz sunt legate. El a mai spus că nu fumează, nu consumă alcool, iar de droguri nici nu poate fi vorba.

El a mai precizat că nu se va ascunde și se va prezenta la audieri, pentru a afla cine și de ce îl acuză.

Acesta ne-a mai spus că încă duce o luptă cruntă pentru a se recupera în urma accidentului și are nouă luni de zile de când este imobilizat și nu se poate deplasa singur.