Judecătorii de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava au confirmat a patra lună de arest preventiv în ceea ce îl privește pe comisarul-șef Florin Valy Finiș, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Magistrații au respins contestația depusă de ofițer, iar măsura luată luni nu mai poate fi contestată. Comisarul-șef Florin Valy Finiș este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, spun că faptele, 15 la număr, au fost comise în perioada 2018-2020.

”În ziua de 15 octombrie 2019, ofiţerul de poliţie Finiș Florin Valy a primit suma de 72 de lei (pe lângă taxele legale de înmatriculare, în cuantum total de 128 de lei, pe care trebuia să 1e achite la ghişeu, pentru două autoturisme), în legătură cu urgentarea îndeplinirii unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, în schimbul aprobării înmatriculării, în termen scurt, a două autoturisme marca Mercedes Benz 240D şi marca Chevrolet”, este descrierea uneia din faptele pentru care a fost pus sub acuzare fostul șef de la Permise și Înmatriculări.

Iată cum descriu procurorii DNA o altă faptă pe care i-au reținut-o în sarcină fostului șef de la Permise și Înmatriculări: ”La data de 10 noiembrie 2020, ofiţerul de poliţie Finiș Florin Valy a primit de la candidata (… ), prin intermediul martorului-denunţător (…), administrator al Şcoli de Şoferi Auto (…), suma de 500 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, cele de poliţist examinator auto, în cadrul SPCRPCIV Suceava, în schimbul promovării probei practice, în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, candidata fiind declarată admisă”.