Facebook, WhatsApp și Instagram au picat luni seara atât în România cât și în mai multe zone ale lumii.

Problemele au fost semnalate după ora 18.30, atât la rețeaua de mesagerie deținută de Facebook, WhatsApp, precum și la Instagram.

Site-ul Downdetector a înregistrat problema la sute de mii de utilizatori, dar numărul acestora s-ar putea să fie mai mare.

Din câte se pare, problema ar putea fi de la DNS, un protocol web care permite utilizatorilor să ajungă la o anumită adresă web.

Toate cele trei servicii sunt deținute de gigantul Facebook care nu a răspuns solicitărilor venite din partea media, de a explica care este problema.

O posibilă cauză ar putea fi lucrările de mentenanță care urmau să aducă o serie de modificări în special rețelei Facebook, pentru a descuraja răspândirea știrilor false, mai ales pe teme foarte sensibile precum vaccinarea, COVID-19 și măsurile de protecție.

Pe de altă parte, nu se poate exclude nici un atac al hackerilor, care ar fi afectați la trafic pe site-urile și paginile construite special pentru a răspândi informații false, amestecate cu unele reale, astfel încât să fie credibile.

Într-o postare recentă pe Twitter (!), gigantul Facebook își cere scuze utilizatorilor pentru că nu funcționează rețelele sale de social media, asigurându-i că se fac eforturi pentru remedierea lor cât mai rapid posibil.