Protestul de amploare de sâmbătă seară de la Rădăuți, la care au participat peste 2.000 de oameni, chiar 3.000 după unele aprecieri, a avut și un moment tensionat între jandarmi și un grup de tineri. Jandarmeria Suceava a transmis că, în jurul orei 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare. Doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi.

„Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen. Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol”, a transmis Jandarmeria Suceava. Cei doi bărbaţi implicaţi în incident (cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină) au fost identificaţi de forțele de ordine și urmează a fi amendați.

Protestul anti-vaccin și contra certificatului verde de la Rădăuți a surprins prin amploare pe toată lumea, inclusiv forțele de ordine. Exceptând incidentul descris mai sus, jandarmii și polițiștii nu au avut cum stăvili marea de oameni, cei mai mulți tineri. Foarte muți dintre participanți au fost din comunele de lângă Rădăuți, inclusiv de la Vicovu de Sus. Protestatarii s-au manifestat zgomotos și în fața casei primarului din Rădăuți, Bogdan Loghin, unde au scandat demisia și Jos PNL.