Organizația Județeană Suceava a Partidului Mișcarea Populară l-a reconfirmat, prin vot, pe Marian Andronache în funcția de președinte. La conferința PMP Suceava, care a avut loc sâmbătă, la Dumbrăveni, în zona verde de incidență a cazurilor Covid-19, au fost aleși membrii Consiliului Executiv Județean, ai Comisiei Județene de Arbitraj și Integritate și ai Comisiei Județene de Cenzori. La întrunire au participat președintele PMP Cristian Diaconescu și lideri ai partidului de la alte organizații din țară - Ioana Constantin, Petru Movilă, vicepreședinte, coordonatorul regiunii N-E, liderul filialei Iași, Bogdan Gavrilescu, vicepreședinte, președintele PMP Neamț și Maricel Gangu, președintele PMP Vaslui.

În cadrul conferinței președintele PMP, Cristian Diaconescu, și-a exprimat susținerea pentru actuala conducere a PMP Suceava, arâtând că este una dintre cele mai puternice organizații din țară, cu 127 de consilieri locali, 5 consilieri județeni, 7 viceprimari și 2 primari. Președintele Diaconescu a făcut apel la solidaritate și unitate în interiorul partidului și le-a cerut membrilor PMP să aibă încredere în forțele proprii: “PMP este un partid independent, pe propriile picioare, cu un proiect politic propriu care să răspundă la problemele sociale, economice din societate. Ne diferențiază de cei care azi au puterea profesionalismul, buna credință și respectul față de cetățeni”.

Ioana Constantin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a apreciat că PMP Suceava este una dintre „poveștile de succes ale PMP”, o filială care sub coordonarea echipei Andronache și-a triplat scorul la ultimele alegeri: „Sunteți povestea de succes a PMP. Ați reușit să vă triplați scorul față de 2016”. Ioana Constantin a mai spus că azi România nu mai are oameni de stat capabili și curajoși și că PMP va rămâne pe picioarele sale, un partid de dreapta care respectă valorile creștin- democrate.

Echipa de conducere a PMP Suceava, în urma votului de sâmbătă, este formată din: Anca Gâtlan - secretar general; Florin  Hrebenciuc -secretar general adjunct; 11 vicepreședinți, printre care cei doi primari și 7 viceprimari ai PMP din județ, și 12 secretari executivi. Comisia Județeană de Arbitraj și integritate va fi condusă de Anca Ionescu, Comisia Județeană de Cenzori de Mihai Sorin Jenică Hanceriuc, iar trezorier este Camelia Cojocariu.

Președintele reales Marian Andronache a subliniat că PMP este a treia forță politică din județ și că obiectivul principal a noului Consiliu Executiv Județean al PMP este ca până în 2022 să înființeze organizații și în cele 17 localități din județ, în care deocamdată acest partid nu este reprezentat. ”Acum avem 97 de organizații, dar înainte de alegerile locale de anul trecut am avut 112. Din păcate, cu doar o săptămână înainte de depunerea candidaturilor, 10 organizații au picat ca urmare a presiunii care a fost făcută pe președinți”, a mai spus  Andronache.

Președintele reales al PMP Suceava, Marian Andronache, este și vicepreședinte în Consiliul Executiv Național al partidului.