Polițiștii de frontieră de la Izvoarele Sucevei au realizat una din cele mai mari capturi de țigări de contrabandă din ultimii ani din județ, interceptând o autoutilitară care transporta aproape 80.000 de pachete de țigări. În noaptea de 1 spre 2 octombrie, în jurul orei 1.00, polițiștii care se aflau într-o acțiune de control au observat, venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța. O astfel de prezență nu avea cum să nu trezească suspiciuni. Deloc surprinzător, șoferul a mărit viteza de deplasare când a observat polițiștii de frontieră, ignorând semnalele de oprire. Șoferul a mai rulat în viteză în jur de un kilometru, după care a abandonat microbuzul în curtea unei case din Bobeica.

În urma inventarierii microbuzului a rezultat că era transportată cantitatea de 79.990 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free. Țigările, eveluate la 935.883 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, mașina fiind de asemenea indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

Bărbatul de la volan nu a fost prins.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.