O femeie în vârstă de 75 de ani și-a pierdut viața în mod tragic după ce a fost accidentată de o mașină, șoferul fiind beat și plecând acasă după impact. Vineri seară, în jurul orei 21.00, polițiștii au fost sesizați prin 112 că în comuna Vatra Moldoviței este o persoană decedată ca urmare a unui accident rutier. Din păcate, cei care au făcut descoperirea au fost chiar membri familiei femeii, Maria C., în vârstă de 75 de ani, din Vatra Moldoviței. Femeia era proiectată în afara carosabilului.

Fiind vorba de un accident cu fugă de la locul faptei, imediat s-a format o echipă de cercetare complexă, cu polițiști de la Serviciul Rutier, polițiști de la Compartimentul Rutier Câmpulung Moldovenesc, însoțiți de un tehnician criminalist. S-au găsit urme ale mașinii la fața locului și s-a ajuns, până în miezul nopții, la un localnic care stă la aproximativ un kilometru de locul accidentului.

Autoturismul implicat în accident, un VW, a fost găsit într-o grădină de lângă locuința suspectului.

Din cercetări a rezultat că vineri, în jurul orei 19.30, Vasile Popiuc, în vârstă de 54 de ani, din Vatra Moldoviței, în timp ce se deplasa pe DJ 176, pe direcția dinspre Moldovița spre Frumosu, a acroșat-o pe bătrâna care se deplasa pe marginea părții carosabile, după care și-a continuat drumul, ducând mașina în grădină și încercând să scape de răspundere. Bărbatul a putut fi testat la aproximativ cinci ore de la accident, etilotetsul indicând concentrația de 0,51 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul de 54 de ani a fost dus de polițiști la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, pentru a i se recolta probe biologice și a se face un calcul retroactiv al alcoolemiei.

Bărbatul din Vatra Moldoviței a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni, una mai gravă decât alta: „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

După audieri, în dimineața zilei de sâmbătă, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Procurorul de caz urmează să decidă dacă va solicita arestarea preventivă a inculpatului.